Условия за публикуване

Прочетете внимателно тези условия, преди да пристъпите към публикуване на Вашите текстове.

За да публикувате, е нужно да сте регистриран потребител. (Можете да се регистрирате от ТУК. Ние не съхраняваме информация за личните Ви данни). При регистрация автоматично се създава Ваш профил и получавате достъп до административния панел, от където можете да публикувате Вашите текстове, снимки, видео и др. След логването в сайта, потребителят се препраща към страницата на профила. Влезането в административния панел, за да публикувате, става след избиране от лявата странична лента, от Меню за Автори ⇨ Администрация. Отваря се административният панел (снимка 1).

Снимка 1
Снимка 1

За да публикувате, трябва да влезете от Публикации ⇨ Добавяне. Отваря се текстовият редактор за публикации (снимка 2). В страничната лента, отдясно на редактора, са опциите за характеристика на публикациите – формат, категории, етикети и основно изображение. В секцията Основно изображение (снимка 3) се задава изображение, което се визуализира на Начална страница за Авторски текстове в основния слайдър за последни публикации и в слайдъра на Начална страница за Авторски текстове за съответната категория. (Това изображение не се визуализира никъде другаде, освен в упоменатите слайдъри.) Препоръчителни минимални размери – 670 х 370 px. (Съветваме Ви да спазвате препоръчителните размери, за да бъде публикацията Ви естетически добре издържана.)

За да се визуализира публикацията Ви на Начлна страница за Авторски текстове и на Начална страница на сайта по подразбиране, е нужно да изберете нужната категория за Вашата публикация. Категориите са в страничната лента, отдясно на текстовия редактор (снимка 4). В противен случай публикацията няма да бъде видима.

Снимка 2
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 4

Изображение, визуализиращо се в самата публикация, можете да зададете от опцията Добавяне на файл в горния ляв ъгъл, над текстовия редактор. (Това изображение не се визуализира никъде другаде, освен в публикацията.)

За да качите видео файл, е нужно на превключите редактора в режим текстов редактор от бутона Текстов редактор в горния десен ъгъл над текстовия редактор. След което, поставяте iframе кода на желаната от Вас позиция и отново превключвате редактора в режим визуален редактор от бутона Визуален редактор. iframe кода на видео файла можете да вземете от сайта, носител на видеото.

Алтернативна опция за споделяне на видео от YouTube – натискате бутона YouTube в горния ляв ъгъл над текстовия редактор. Отваря се прозорец, където избирате опцията Search for a video, a channel playlist, or a channel gallery to insert (снимка 5). В полето на отвореното меню поставяте линка за желаното от Вас видео и натискате бутона Search и шордкодът на видеото се копира в публикацията (снимка 6).

За да добавите в публикацията видео (mp4) или аудио (mp3) файлове от твърдия диск на компютъра си, ги качвате аналогично, както се качва изображение.

Снимка 5
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 6

За да отидете от административния панел към страницата на профила си, слагате мишката върху текста или иконата на Вашия профил в горния десен ъгъл на браузъра и се отваря падащо меню със страниците на профила Ви (снимка 7).

Снимка 7
Снимка 7

Началната страница за Авторски текстове е различна от тази, която е Начална страница на сайта по подразбиране. За да отидете на Начална страница за Авторски текстове, изберете Авторски текстове в основното меню под заглавката на сайта или от Меню за Автори от лявата странична лента (снимка 8).

Авторските текстове се визуализират на Началната сраница на сайта по подразбиране в раздела за Авторски текстове и в лявата сранична лента.

875468968450955
Снимка 8

Ако срещате затруднения от какъвто и да е характер, свързани с форматирането на Вашите публикации, не се колебайте да се свържете с нас на емейл admin@e-sustnost.com. Ние с удоволствие ще Ви дадем допълнителни разяснения.

Пожелаваме Ви приятни творчески изживявания на страниците на Е-същност!

Последвай ни във Facebook

97790db0aba299

Добре дошли в Е-същност!

Вече всеки може да си направи профил в Е-същност, да публикува свои авторски текстове и да ги споделя с приятели. Прочетете Стани автор и Условия за публикуване.

Пожелаваме Ви приятни творчески изживявания на страниците на Е-същност!

Стани автор