За времето, хората и Коледа

2 Коментара за “За времето, хората и Коледа”

 1. Симпатия или емпатия? Кое от двете ще ни даде основание да се почувстваме добри?
  Необходимо ли е да сме добри винаги или само от време на време? Как да преценим към кого да сме добри! Защо съществуват добрите хора? Ние добри хора ли сме?
  Не си задават тези въпроси тези,които имат мисъл за техния смисъл, както и вътрешното убеждение за еднозначните им отговори.
  Доброто няма граници, както и гаранции,че няма да се изтълкува в обратното на това, което е всъщност.Летящите хора не само го наблюдават от камбанарията си, но често се приземяват за да отвлекат по някой невярваш в чудесата,да го издигнат високо,да му покажат света преди и след Коледа. Ще забележим,че за доброто няма определено време,няма определено място. То съществува и като празник, и като делник. То може да бъде поискано,но никога насилствено дадено, защото насила можеш да вземеш,но не и да дадеш. Доброто не е разменна монета и не може да се купи,нито пък да се продаде. Доброто се преживява,а не се преброяват пътите в които е направено,защото тогава престава да съществува. Превръща се в гордост и самовлюбеност. Доброто е скромно,искрено,ненатрапчиво и не търси отплата,нито показност. То е красива тишина за съпреживяване- снежна нощ,звезда и път. Пътят към хората. Доброто е Бог в нас! Божественият Младенец е роден от Пречиста Дева преди всички времена и съществева във всички времена, защото по същността си е онова,без което нищо не съществува. Бог е любов.
  Няма сила,която да преодолее и да е по- силна от любовта. Доброто е въплътената любов,действената любов,защото доброто не е съзерцание. Доброто е творецът на нещата и смисълът на нещата.
  Професор Венелин Терзиев не спира да възвестява,че когато човек разбере себе си,той независимо от обстоятелствата ще се прояви като добър човек. Проповядвайки истината за човека,авторът на “Книга за мечтите” открива пред нас света на истинското ни вчерашно, днешно и бъдещо пребиваване- доброто и добротворството.
  Светло Рождество Христово!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook

Loading