Голямата кражба на историята

3 Коментара за “Голямата кражба на историята”

  1. Когато бях в Непал бях поканена на традиционна непалистка вечеря, която запояна с ракия, бобена супа, …и завърши с кисело мляко с мед. В Типет има фестивал на киселото мляко. Който е ходил в Тибет знае, че това е там са планини и чукари и последното нещо, което ще ти хрумне е да си квасиш мляко (освен, ако не го носиш като като традиция от друго място). На границата на Непал с Тибет имаше възрастни жени, който имаха пафти сребърни на престилките си. Ж Иран има област, чиито носий са копие на Пиринските

    1. всичко е точно така!!!!! но за да изплува истината, трябва да се съчетаят два /като че ли/ взаимно изкючващи се подхода /метода/ : 1. вграждане в официалната /мейнстрийм/ наука и доказаване на всичко с нейните методи; 2. чрез всики възможни други методи /освен лъжата/ – доказване докрай / материалът може да бъде допълван още много, много, много… само че това означава живи хора да вградят сянката си в научната истина / това като поетическа метафора – да пожертват живота си за историческата истина, защото точно така в момента стоят нещата. затова повечето мълчат и се съгласяват с фалшификациите – просто им се живее, така стоят нещата./ но няма дълго да бъде така – повярвайте!!! търсачите на истината-правда са все повече и тя ще победи!

  2. Браво на Александра Делова за патриотизма! Бих допълнил – какво по-хубаво от това да дадеш живота си за истината! Само че истината се търси със сведения и артефакти. Какво означава на практика това… Според мен, първо трябва да се изчисти политиката от историята; второ – изследователите да се ръководят от етнонима българи и държава с име България, т.ест. да съществува българско самосъзнание; трето – да се защитава и прокламира културната приемственост между българи, траки, славяни и пр., чиято висша форма е създаването и разпространението на старобългарската писменост. Мога да напиша още, но засега е достатъчно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook

Loading